Briose cu mere, iaurt si scortisoara
PrinteazaBriose cu mere, iaurt si scortisoara din: făină, praf de copt, bicarbonat, mere, zeama de lamaie, ou, zahar, ulei, iaurt, zahăr vanilinat, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 250 g mere
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 80 ml ulei
- 250 g iaurt
- 1 plic zahăr vanilinat
- scorţişoară măcinată
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe, îndepărtând totodată cotoarele. Stropeşti cubuleţele cu zeamă de lămâie. Cerni într-un castron făina cu scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul.
Intr-un vas mai înalt, mixezi oul cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul şi iaurtul, până când nu se mai simt cristalele de zahăr.
Torni compoziţia lichidă peste făină, amesteci şi încorporezi merele. Tapetezi adânciturile formei pentru brioşe cu hârtii de copt.
Torni compoziţia formată în 12 adâncituri şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute, până când brioşele se rumenesc frumos.
Laşi brioşele să se răcească timp de 5 minute, apoi le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească. Peste brioşele reci, cerni zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Briose cu mere, iaurt si scortisoara
Pofta buna!
Au fost bune briosele?