Briose cu mere, iaurt si scortisoara

Printeaza

Briose cu mere, iaurt si scortisoara din: făină, praf de copt, bicarbonat, mere, zeama de lamaie, ou, zahar, ulei, iaurt, zahăr vanilinat, zahăr pudră.

Briose_cu_mere_iaurt_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 250 g mere
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 ou
  • 125 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • scorţişoară măcinată
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe, îndepărtând totodată cotoarele. Stropeşti cubuleţele cu zeamă de lămâie. Cerni într-un castron făina cu scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul.

Intr-un vas mai înalt, mixezi oul cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul şi iaurtul, până când nu se mai simt cristalele de zahăr.

Torni compoziţia lichidă peste făină, amesteci şi încorporezi merele. Tapetezi adânciturile for­mei pentru brioşe cu hârtii de copt.

Torni compoziţia formată în 12 adâncituri şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute, până când brioşele se rumenesc frumos.

Laşi brioşele să se răcească timp de 5 minute, apoi le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească. Peste brioşele reci, cerni zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Briose cu mere, iaurt si scortisoara

Briose_cu_mere_iaurt_si_scortisoara

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au fost bune briosele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.