Peste prajit cu spanac si taitei
PrinteazaPeste prajit cu spanac si taitei din: seminţe de susan, tăiţei cu ou, frunze de spanac, ulei de rapiţă, file de cod, sare, piper negru, castravete, ridichi roşii, oţet de orez sau oţet de vin alb, ulei de susan.
Ingrediente:
- 1 lingură cu seminţe de susan
- 200 g tăiţei cu ou
- 20 g frunze de spanac, spălate
- 1 lingură cu ulei de rapiţă
- 4 x 150 g file de cod
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 castravete mare, tăiat în formă de beţe de chibrit
- 4 ridichi roşii tăiate în felii subţirî
- 2 linguri cu oţet de orez sau oţet de vin alb
- 2 linguri cu ulei de susan
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie mică pe foc, pune seminţele de susan şi prăjeşte-le câteva secunde, până devin aurii. Scoate-le într-un castron.
Fierbe apă într-o cratiţă şi pune tăiţeii. Lasă-i să se înmoaie 4 minute, amestecând din când în când. Scurge-i şi lasă-i într-un castron.
Pune spanacul într-o tigaie şi lasă-l să se ofilească câteva minute la foc mediu. Amestecă beţele de castravete cu feliile de ridiche, oţet şi 1 lingură cu ulei de susan.
Amestecă cealaltă lingură de ulei de susan cu tăiţeii.Intre timp, încălzeşte o tigaie şi toarnă uleiul de rapiţă. Pune peştele cu pielea în jos şi prăjeşte-l la foc mediu, acoperit, timp de 3minute.
Intoarce-l şi prăjeşte-l încă 1-2 minute. Asezonează. Pune peştele deasupra, iar peste el 1 lingură cu salată de castravete şi ridichi. Presară seminţele de susan prăjite. Imparte tăiţeii şi spanacul în 4 farfurii.
Peste prajit cu spanac si taitei
Pofta buna!
Vreau si eu:) Imi faci si mie peste cu spanac si taitei? Bine, putem sari peste partea cu spanac ca nu-mi place