Peste prajit cu spanac si taitei

Printeaza

Peste prajit cu spanac si taitei din: seminţe de susan, tăiţei cu ou, frunze de spanac, ulei de rapiţă, file de cod, sare, piper negru, castravete, ridichi roşii, oţet de orez sau oţet de vin alb, ulei de susan.

Peste_prajit_cu_spanac_si_taitei

Ingrediente:

  • 1 lingură cu seminţe de susan
  • 200 g tăiţei cu ou
  • 20 g frunze de spanac, spălate
  • 1 lingură cu ulei de rapiţă
  • 4 x 150 g file de cod
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 castravete mare, tăiat în formă de beţe de chibrit
  • 4 ridichi roşii tăiate în felii subţirî
  • 2 linguri cu oţet de orez sau oţet de vin alb
  • 2 linguri cu ulei de susan

Mod de preparare:

Incălzeşte o tigaie mică pe foc, pune seminţele de susan şi prăjeşte-le câteva secunde, până devin aurii. Scoate-le într-un castron.

Fierbe apă într-o cratiţă şi pune tăiţeii. Lasă-i să se înmoaie 4 minute, amestecând din când în când. Scurge-i şi lasă-i într-un castron.

Pune spanacul într-o tigaie şi lasă-l să se ofilească câteva minute la foc mediu. Amestecă beţele de castravete cu feliile de ridiche, oţet şi 1 lingură cu ulei de susan.

Amestecă cealaltă lingură de ulei de susan cu tăiţeii.Intre timp, încălzeşte o tigaie şi toarnă uleiul de rapiţă. Pune peştele cu pielea în jos şi prăjeşte-l la foc mediu, acoperit, timp de 3minute.

Intoarce-l şi prăjeşte-l încă 1-2 minute. Asezonează.  Pune peştele deasupra, iar peste el 1 lingură cu salată de castravete şi ridichi. Presară seminţele de susan prăjite. Imparte tăiţeii şi spanacul în 4 farfurii.

Peste prajit cu spanac si taitei

Peste_prajit_cu_spanac_si_taitei

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu:) Imi faci si mie peste cu spanac si taitei? Bine, putem sari peste partea cu spanac ca nu-mi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.