Ficat de vitel cu salvie
PrinteazaFicat de vitel cu salvie din: ficat de vitel, ulei de masline, cepe, frunze de salvie, sare, piper, otet din vin alb si patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g ficat de viţel
- o ceaşcă cu ulei de măsline
- 3 cepe
- 3-4 frunze de salvie uscate
- sare
- piper
- 1 lingură cu oţet din vin alb
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Infierbântaţi jumătate din cantitatea de ulei într-un vas din teflon. Aici, căliţi apoi ceapa tocată fin, vreme de câteva minute, fără ca aceasta să se ardă.
Adăugaţi frunzele de salvie mărunţite şi, când ceapa începe să se aurească închideţi focul.
Tăiaţi ficatul în felii potrivit de groase, daţi-le cu sare şi piper măcinat, după gust, apoi prăjiţi-le în restul de ulei în alt vas, la foc mic.
Adăugaţi peste ficat ceapa călită după care puneţi preparatul pe un platou fierbinte.
In acelaşi vas puneţi oţetul şi după 2 minute puneţi-l peste bucăţile de ficat de pe platou. Aduceţi preparatul la masă, decorat cu pătrunjel tocat fin.
Ficat de vitel cu salvie
Pofta buna!
O sa fac si eu 🙂