Ficat de vitel cu salvie

Printeaza

Ficat de vitel cu salvie din: ficat de vitel, ulei de masline, cepe, frunze de salvie, sare, piper, otet din vin alb si patrunjel.

Ficatei_de_vitel_prajiti

 

Ingrediente:

  • 500 g ficat de viţel
  • o ceaşcă cu ulei de măsline
  • 3 cepe
  • 3-4 frunze de salvie uscate
  • sare
  • piper
  • 1 lingură cu oţet din vin alb
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Infierbântaţi jumătate din cantitatea de ulei într-un vas din teflon. Aici, căliţi apoi ceapa tocată fin, vreme de câteva minute, fără ca aceasta să se ardă.

Adăugaţi frunzele de salvie mărunţite şi, când ceapa începe să se aurească închideţi focul.

Tăiaţi ficatul în felii potrivit de groase, daţi-le cu sare şi piper măcinat, după gust, apoi prăjiţi-le în restul de ulei în alt vas, la foc mic.

Adăugaţi peste ficat ceapa călită după care puneţi preparatul pe un platou fierbinte.

In acelaşi vas puneţi oţetul şi după 2 minute puneţi-l peste bucăţile de ficat de pe platou. Aduceţi preparatul la masă, decorat cu pătrunjel tocat fin.

 

 

Ficat de vitel cu salvie

Ficatei_de_vitel_prajiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.