Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc
PrinteazaFriptura de vita cu sos de rosii si busuioc din: friptura de vită, ulei, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, vin alb, rosii, busuioc, sare, piper proaspăt măcinat.
Ingrediente:
- 2 bucăţi de friptura de vită a 200 g
- 2 l.s. ulei
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1/8 l vin alb
- 4 roşii
- 1 lingura busuioc tocat
- sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Friptura de vită se prăjeşte pe jumătate în ulei fierbinte, se scoate şi se pune la cald. Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă mărunt şi se călesc în untura de la friptură până devin sticloase.
Se sting cu zeamă de lămâie şi vin şi se mai lasă puţin să fiarbă. Se curăţă roşiile de pieliţă, se taie mărunt, se dau peste ceapă şi se lasă puţin să se călească şi să se înmoaie.
Se adaugă busuiocul, se drege cu sare şi piper. Se sărează şi se piperează friptura care se serveşte împreună cu sosul.
Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc
Pofta buna!