Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc

Printeaza

Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc din: friptura de vită, ulei, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, vin alb, rosii, busuioc, sare, piper proaspăt măcinat.

Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Ingrediente:

  • 2 bucăţi de friptura de vită a 200 g
  • 2 l.s. ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1/8 l vin alb
  • 4 roşii
  • 1 lingura busuioc tocat
  • sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Friptura de vită se prăjeşte pe jumătate în ulei fierbinte, se scoate şi se pune la cald. Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă mărunt şi se călesc în untura de la frip­tură până devin sticloase.

Se sting cu zeamă de lămâie şi vin şi se mai lasă puţin să fiarbă. Se curăţă roşiile de pieliţă, se taie mărunt, se dau peste ceapă şi se lasă puţin să se călească şi să se înmoaie.

Se adaugă busuiocul, se drege cu sare şi piper. Se sărează şi se piperează friptura care se serveşte împreună cu sosul.

Friptura de vita cu sos de rosii si busuioc

Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.