Castraveciori murati cu marar si mirodenii

Printeaza

Castraveciori murati cu marar si mirodenii din: sare, apa, oţet din cidru de mere, castraveciori pentru murat, mărar proaspăt, boabe de piper negru, mirodenii pentru murături.

Castraveciori murati cu marar si mirodenii

Ingrediente:

  • 6 linguri de sare
  • 2 litri de apă
  • 1 ceaşcă de oţet din cidru de mere
  • 2 kilograme de castraveciori pentru murat
  • 1 ceaşcă de frunze de mărar proaspăt
  • 2 linguri de boabe de piper negru
  • 1/2 ceaşcă de amestec – de mirodenii pentru murături

Mod de preparare:

Preparaţi zeama, dizolvând sarea în cei doi litri de apă. Adăugaţi în amestec şi oţetul de cidru de mere.

Amestecaţi castraveţii întregi cu mărarul, boabele de piper şi mirodeniile pentru murături. Puneţi totul într-un borcan de patru litri.

Turnaţi zeama peste castraveţi. Mai adăugaţi oţet din cidru de mere, umplând borcanul până sus. Poate fi necesară o jumătate de ceaşcă de oţet din cidru de mere în plus.

Asiguraţi-vă că toţi castraveţii sunt complet acoperiţi de zeamă. Puneţi borcanul cy castraveţi în frigider şi lăsaţi-l la murat.

Vor fi gata pentru consum după două zile. După o săptămâ­nă, două, devin mai acri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.