Castraveciori murati cu marar si mirodenii
PrinteazaCastraveciori murati cu marar si mirodenii din: sare, apa, oţet din cidru de mere, castraveciori pentru murat, mărar proaspăt, boabe de piper negru, mirodenii pentru murături.
Ingrediente:
- 6 linguri de sare
- 2 litri de apă
- 1 ceaşcă de oţet din cidru de mere
- 2 kilograme de castraveciori pentru murat
- 1 ceaşcă de frunze de mărar proaspăt
- 2 linguri de boabe de piper negru
- 1/2 ceaşcă de amestec – de mirodenii pentru murături
Mod de preparare:
Preparaţi zeama, dizolvând sarea în cei doi litri de apă. Adăugaţi în amestec şi oţetul de cidru de mere.
Amestecaţi castraveţii întregi cu mărarul, boabele de piper şi mirodeniile pentru murături. Puneţi totul într-un borcan de patru litri.
Turnaţi zeama peste castraveţi. Mai adăugaţi oţet din cidru de mere, umplând borcanul până sus. Poate fi necesară o jumătate de ceaşcă de oţet din cidru de mere în plus.
Asiguraţi-vă că toţi castraveţii sunt complet acoperiţi de zeamă. Puneţi borcanul cy castraveţi în frigider şi lăsaţi-l la murat.
Vor fi gata pentru consum după două zile. După o săptămână, două, devin mai acri.
Pofta buna!