Clatite din hrisca si caise
PrinteazaClatite din hrisca si caise din: caise uscate, lamai, samburi de migdale, faina de hrisca, faina de grau, vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina si sos de frisca.
Ingrediente:
Pentru umplutură:
- 400 g caise uscate
- zeama de la 3 lămâi bune
- 75 g sâmburi de migdale, măcinaţi
Pentru aluat:
- 65 g făină de hrişcă
- 165 g făină de grâu
- 1 pachet cu praf de sos de vanilie
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1 pacheţel cu zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3 ouă
- 1/2 l lapte dulce
- 60 g unt sau margarină pentru prăjit foile
- 125 ml sos de frişcă
Mod de preparare:
Spălaţi caisele cu apă rece, tăiaţi-le în cuburi mici, apoi combinaţi-le cu zeama de lămâie. Lăsaţi-le 2 ore să se îmbibe cu acest lichid. Pregătiţi aluatul de clătite şi prăjiţi foile pe ambele feţe. Combinaţi migdalele cu caisele, întindeţi compoziţia pe foile de clătite şi rulaţi-le. După această operaţie, tăiaţi clătitele în felii.
Infierbântaţi jumătate din unt sau margarină într-o tigaie şi prăjiţi aici rotiţele reieşite din tăierea clătitelor. Puneţi sosul de frişcă pe platou şi puneţi aici clătitele tăiate.
Clatite din hrisca si caise
Pofta buna!