Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe din: foie gras, sare, piper, trufe negre, ulei, zahar brun. În lumea culinară, foie gras-ul ocupă un loc de cinste, fiind apreciat pentru textura sa fină și gustul delicat. Acest preparat sofisticat, combinat cu un sos de trufe aromat și chutney de fructe, reprezintă o […]
Clatite din hrisca si caise
PrinteazaClatite din hrisca si caise din: caise uscate, lamai, samburi de migdale, faina de hrisca, faina de grau, vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina si sos de frisca.
Ingrediente:
umplutură:
- 400 g caise uscate
- zeama de la 3 lămâi bune
- 75 g sâmburi de migdale, măcinaţi
aluat:
- 65 g făină de hrişcă
- 165 g făină de grâu
- 1 pachet cu praf de sos de vanilie
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1 pacheţel cu zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3 ouă
- 1/2 l lapte dulce
- 60 g unt sau margarină pentru prăjit foile
- 125 ml sos de frişcă
Mod de preparare:
Spălaţi caisele cu apă rece, tăiaţi-le în cuburi mici, apoi combinaţi-le cu zeama de lămâie. Lăsaţi-le 2 ore să se îmbibe cu acest lichid.
Pregătiţi aluatul de clătite şi prăjiţi foile pe ambele feţe. Combinaţi migdalele cu caisele, întindeţi compoziţia pe foile de clătite şi rulaţi-le. După această operaţie, tăiaţi clătitele în felii.
Infierbântaţi jumătate din unt sau margarină într-o tigaie şi prăjiţi aici rotiţele reieşite din tăierea clătitelor.
Puneţi sosul de frişcă pe platou şi puneţi aici clătitele tăiate.
Clatite din hrisca si caise
Pofta buna!
Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe