O reteta delicioasa de melci cu: foi de placinta, carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei iute, masline verzi, oua, sare, piper, ulei, marar, smantana, mustar. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 600 g carne de miel 500 g spanac o ceapă 10 căţei de usturoi un morcov un ardei iute 200 g măsline […]
Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel
PrinteazaPlacinte cu spanac, mac si carne tocata de miel din: unt, făină, sare, spanac, oua, usturoi, rozmarin, cimbru, nucşoară, carne tocată din pulpă de miel, mac.
Ingrediente:
- 75 g unt
- 175 g făină
- puţină sare
- 75 g spanac congelat sau proaspăt
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară
- 250 g carne tocată din pulpă de miel
- un ou pentru uns
- mac
- o tavă de brioşe pentru 12 bucăţi
Mod de preparare:
Freci untul cu făina şi sarea. Adaugi apa, pentru a obţine o cocă nelipicioasă. Dai la rece.
Amesteci spanacul dezgheţat cu oul, condimentele şi adaugi amestecul în carnea tocată, întinzi o foaie de aluat şi tai cu cana 12 cercuri, pe care le pui în formele de brioşe unse.
Umpli cu câte o lingură de umplutură. Tai tot cu cana 12 căpăcele şi acoperi formele de brioşe, sigilând marginile cu ou bătut.
Ungi, de asemenea, cu ou bătut, presari mac şi le dai la cuptor la foc potrivit, circa 30 de minute.
Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinte aromate
In anul 2004, o delegaţie a oraşului Melton Mowbray din Leicestershire a solicitat autorittâţilor Uniunii Europene să le acorde titlul de „denumire de origine controlată”. Astfel, plâcinta Melton nu ar mai fi putut fi preparată decât în zona respectivă. Producătorii unor asemenea plăcinte, aflaţi în afara graniţelor acestei regiuni, nu sunnt desigur, mulţumiţi de această […]
Pofta buna!