Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel

Printeaza

Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel din: unt, făină, sare, spanac, oua, usturoi, rozmarin, cimbru, nucşoară, carne tocată din pulpă de miel, mac.

Placinte_cu_spanac_mac_si_carne_tocata_de_miel

Ingrediente:

  • 75 g unt
  • 175 g făină
  • puţină sare
  • 75 g spanac congelat sau proaspăt
  • 1 ou
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară
  • 250 g carne tocată din pulpă de miel
  • un ou pentru uns
  • mac
  • o tavă de brioşe pentru 12 bucăţi

Mod de preparare:

Freci untul cu făina şi sarea. Adaugi apa, pentru a obţine o cocă nelipicioasă. Dai la rece.

Amesteci spanacul dezgheţat cu oul, condimentele şi adaugi amestecul în carnea tocată, întinzi o foaie de aluat şi tai cu cana 12 cercuri, pe care le pui în formele de brioşe unse.

Umpli cu câte o lingură de umplutură. Tai tot cu cana 12 căpăcele şi aco­peri formele de brioşe, sigilând marginile cu ou bătut.

Ungi, de asemenea, cu ou bătut, presari mac şi le dai la cuptor la foc po­trivit, circa 30 de minute.

Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel

Placinte_cu_spanac_mac_si_carne_tocata_de_miel

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Melci cu carne de miel

O reteta delicioasa de melci cu: foi de placinta, carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei iute, masline verzi, oua, sare, piper, ulei, marar, smantana, mustar. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 600 g carne de miel 500 g spanac o ceapă 10 căţei de usturoi un morcov un ardei iute 200 g măsline […]

Placinte simple cu carne tocata

Placinte aromate

In anul 2004, o delegaţie a oraşului Melton Mowbray din Leicestershire a solicitat autorittâţilor Uniunii Europene să le acorde titlul de „denumire de origine controlată”. Astfel, plâcinta Melton nu ar mai fi putut fi preparată decât în zona respectivă. Producătorii unor asemenea plăcinte, aflaţi în afara graniţelor acestei regiuni, nu sunnt desigur, mulţumiţi de această […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.