Clatite cu piersici
PrinteazaClatite cu piersici din: faina, zahar, sare, oua, lapte, fistic, unt sau margarina si piersici.
- 350 g făină
- 80 g zahăr
- 1 vârf de cuţit cu sare
- 6 ouă
- 1/2 l lapte
- 50 g fistic tăiat mărunt
- 80 g unt sau margarină
Pentru umplutură:
- 4 piersici mari
- 4 linguri cu unt netopit
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
După ce aţi pregătit un aluat pentru clătite, adăugaţi fisticul şi lăsaţi aluatul să se odihnească.
Separat, opăriţi piersicile în apă clocotită, curăţaţi-le de coajă şi de sâmburi, apoi tăiaţi-le pulpa în felii subţiri. Combinaţi zahărul cu unt şi puneţi-l pe foc mic să se caramelizeze.
Glazuraţi feliile de piersici cu zahărul caramel. Aşezaţi apoi foile de clătite în straturi alternative cu umplutură. Turnaţi restul de glazură peste ultima foaie presărată cu fistic.
Clatite cu piersici
Pofta buna!