Clatite cu piersici

Printeaza

Clatite cu piersici din: faina, zahar, sare, oua, lapte, fistic, unt sau margarina si piersici.

Ingrediente:Clatite cu piersici

  • 350 g făină
  • 80 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit cu sare
  • 6 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 50 g fistic tăiat mărunt
  • 80 g unt sau margarină

Pentru umplutură:

  • 4 piersici mari
  • 4 linguri cu unt netopit
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

După ce aţi pregătit un aluat pentru clătite, adăugaţi fisticul şi lăsaţi aluatul să se odihnească.

Separat, opăriţi piersicile în apă clocotită, curăţaţi-le de coajă şi de sâmburi, apoi tăiaţi-le pulpa în felii subţiri. Combinaţi zahărul cu unt şi puneţi-l pe foc mic să se caramelizeze.

Glazuraţi feliile de piersici cu zahărul caramel. Aşezaţi apoi foile de clătite în straturi alternative cu umplutură. Turnaţi restul de glazură peste ultima foaie presărată cu fistic.

 

 

Clatite cu piersici

Clatite cu piersici

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.