Spanac cu bacon si oua
PrinteazaSpanac cu bacon si oua din: ouă, bacon, unt, peperoncino, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 50 g bacon
- 1 linguriţă unt
- puţin peperoncino
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanac cu bacon si oua: Spanacul spălat îl opăreşti timp de 1-2 minute, nu mai mult, pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, îl scurgi şi îl aşezi într-o farfurie de lut sau vas mai micuţ, termorezistent.
Incălzeşti cuptorul. Pui 2 ouă deasupra, pe spanac. Intr-o tigaie pui untul la topit, după care tragi puţin baconul tăiat cubuleţe, iar când este gata, îl adaugi peste spanac şi ouă.
Condimentezi cu sare şi piper şi dai la cuptor pentru 6 minute, până când albuşul oului s-a albit. Gălbenuşul trebuie să rămână moale, pentru a se amesteca cu spanacul
Pofta buna!