Peste cu sos picant de cimbru
PrinteazaPeste cu sos picant de cimbru din: fileuri de peşte alb, făină, piper măcinat, oua, usturoi, boia dulce, ulei, oţet alb, cimbru verde, ceapă verde, zahăr tos.
- 6 fileuri de peşte alb
- 1/2 ceaşcă făină
- 1/2 lingură piper măcinat
- 3 ouă
- 1 căpăţână usturoi pisat
- 1 lingură boia dulce
- 1/2 ceaşcă ulei
Pentru sos:
- 1 ceaşcă oţet alb
- cimbru verde
- 1 ceapă verde
- 1 lingură zahăr tos
- 1 lingură boia dulce
Mod de preparare:
Pui într-o crăticioară oţetul, cimbrul, ceapa, zahărul şi boiaua şi le laşi să fiarbă 10 minute, într-un castron amesteci făina cu piperul.
Separat, baţi ouăle cu usturoiul pisat şi cu boiaua, până ce devin spumoase. Dai fileurile de peşte prin făină, apoi prin ou şi le prăjeşti la foc potrivit, până ce se rumenesc frumos.
Le scoţi din tigaie şi le laşi la scurs, apoi le serveşti imediat cu sosul picant.
Pofta buna!