Musaca de dovlecel cu rosii si branza
PrinteazaMusaca de dovlecel cu rosii si branza din: dovlecei, ulei, sare, rosii, ceapa verde, marar verde, piper, caşcaval, brânză, ouă.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mijlocii
- 100 ml ulei
- sare
- 2 roşii
- 2 fire de ceapă verde
- mărar verde
- piper
- 100 ml vin alb
- 100 g caşcaval
- 100 g brânză
- 2 ouă
Mod de preparare:
Tai dovleceii în felii subţiri pe lungime, pe care le presari cu sare, le laşi 30 de minute, după care le prăjeşti puţin în ulei încins.
Tai rondele roşiile, toci ceapa verde şi mărarul mărunt şi adaugi peste toate vinul, sare şi piper.
Tapetezi fundul unui vas termorezistent cu felii de dovlecel prăjit, peste care aşezi un strat de rondele de roşii, ceapă tocată şi brânza amestecată cu mărarul verde tocat mărunt.
Adaugi în umplutură sare şi piper, după gust. Acoperi cu un strat de dbvlecel. Baţi ouăle cu caşcavalul ras şi torni amestecul peSte musaca.
Scuturi vasul şi îl pui în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
Musaca de dovlecel cu rosii si branza
Pofta buna!