Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde

Printeaza

Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde din: unt, făină, praf de copt, sare, iaurt, oua, ulei de floarea-soarelui, brânză dulce, ceapă verde, mărar verde, sare, piper.

Chiftele_aperitiv_cu_marar_branza_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 75 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 g iaurt
  • 1 albuş
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză dulce
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar verde
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă lapte

Mod de preparare:

Topeşti untul şi-l laşi să se ră­cească. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea, adaugi albuşul, iaurtul şi untul topit.

Laşi aluatul să se odihnească timp de 20 de minute, timp în care pregăteşti umplutura. Amesteci brânza bine scursă, cu ceapa verde tăiată mărunt şi cu mărarul tocat.

Potriveşti gustul de sare şi piper. împărţi aluatul în 20 de biluţe. întinzi fiecare biluţă în cerc, iar în mijloc pui câte o lin­gură de umplutură.

Aşezi biluţeld într-o tavă unsă, apoi le ungi cu gălbenuşul amestecat cu laptele. Coci biluţele timp de 30 de minu­te, la 180 de grade Celsius.

Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde

Chiftele_aperitiv_cu_marar_branza_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.