Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde
PrinteazaChiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde din: unt, făină, praf de copt, sare, iaurt, oua, ulei de floarea-soarelui, brânză dulce, ceapă verde, mărar verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 75 g unt
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 150 g iaurt
- 1 albuş
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru umplutură:
- 200 g brânză dulce
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar verde
- sare
- piper
Pentru uns:
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă lapte
Mod de preparare:
Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea, adaugi albuşul, iaurtul şi untul topit.
Laşi aluatul să se odihnească timp de 20 de minute, timp în care pregăteşti umplutura. Amesteci brânza bine scursă, cu ceapa verde tăiată mărunt şi cu mărarul tocat.
Potriveşti gustul de sare şi piper. împărţi aluatul în 20 de biluţe. întinzi fiecare biluţă în cerc, iar în mijloc pui câte o lingură de umplutură.
Aşezi biluţeld într-o tavă unsă, apoi le ungi cu gălbenuşul amestecat cu laptele. Coci biluţele timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde
Pofta buna!