Paste cu branza, spanac si marar
PrinteazaPaste cu branza, spanac si marar din: paste, spanac, ceapa, unt, smantana, caşcaval, brânză proaspătă, suc de roşii, ou, pesmet, mărar, sare, condimente după gust.
- 300 g paste
- 400 g spanac
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 150 g smântână
- 150 g caşcaval
- 200 g brânză proaspătă
- 150 ml suc de roşii
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 1 legătură mărar
- 1 lingură unt şi pesmet pentru formă
- sare
- condimente după gust
Mod de preparare:
Fierbi pastele circa 10 minute, le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi spanacul, îl fierbi în apă cu puţină sare, apoi îl laşi la scurs şi îl toci.
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt, până devine aurie. Adaugi spanacul şi mărarul tăiate fin şi laşi să fiarbă totul înăbuşit. Torni sucul de roşii, presari condimente şi omogenizezi.
Amesteci brânza cu smântână şi cu 100 g caşcaval ras. Ungi un vas termorezistent cu unt şi îl tapetezi cu pesmet.
Aşezi alternativ straturi: paste, spanac, brânză, ultimul strat fiind de paste. Torni deasupra oul bătut şi presari caşcaval ras.
Coci la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, timp de 20-30 de minute.
Pofta buna!