Spanac cu leurda si ceapa verde

Printeaza

Spanac cu leurda si ceapa verde din: leurdă sau usturoi, ceapă verde, usturoi, spanac, sare, piper, concentrat de legume, faina, smântână lichidă, ulei, lapte.

Ingrediente:Spanac cu leurda si ceapa verde

  • 2 legături leurdă sau usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • 1 lingură făină
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 linguri ulei
  • lapte după nevoie

Mod de preparare:

Speli spanacul şi leurda şi le laşi la scurs. Toci cea­pa verde curăţată şi leurda, apoi le pui la călit în ulei. Amesteci puţin, după care adaugi spanacul tocat şi torni puţină apă.

Pui capacul şi le laşi la fiert până ce leurda şi spanacul sunt moi. Cureţi usturo­iul, îl zdrobeşti şi îl adaugi în mân­care. Laşi pe foc, până ce mânca­rea răspândeşte mirosul de ustu­roi.

Subţiezi făina cu puţin lapte şi smântână lichi­dă şi torni peste spanac. Amesteci bine, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Potriveşti gustul, adăugând sare, piper alb proaspăt măcinat şi o linguriţă de concentrat de legume. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga lapte sau puţină apă.

Serveşti mâncărică cu cartofi prăjiţi, chifteluţe şi ouă ochiuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.