Spanac cu leurda si ceapa verde
PrinteazaSpanac cu leurda si ceapa verde din: leurdă sau usturoi, ceapă verde, usturoi, spanac, sare, piper, concentrat de legume, faina, smântână lichidă, ulei, lapte.
- 2 legături leurdă sau usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- 500 g spanac
- sare
- piper
- concentrat de legume
- 1 lingură făină
- 200 ml smântână lichidă
- 2 linguri ulei
- lapte după nevoie
Mod de preparare:
Speli spanacul şi leurda şi le laşi la scurs. Toci ceapa verde curăţată şi leurda, apoi le pui la călit în ulei. Amesteci puţin, după care adaugi spanacul tocat şi torni puţină apă.
Pui capacul şi le laşi la fiert până ce leurda şi spanacul sunt moi. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl adaugi în mâncare. Laşi pe foc, până ce mâncarea răspândeşte mirosul de usturoi.
Subţiezi făina cu puţin lapte şi smântână lichidă şi torni peste spanac. Amesteci bine, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Potriveşti gustul, adăugând sare, piper alb proaspăt măcinat şi o linguriţă de concentrat de legume. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga lapte sau puţină apă.
Serveşti mâncărică cu cartofi prăjiţi, chifteluţe şi ouă ochiuri.
Pofta buna!