Supa ungureasca de vita cu chimen

Printeaza

Supa ungureasca de vita cu chimen din: ceapa, unt, carne de vită slabă, chimen, sare, piper, praf de paprica, usturoi, suc de roşii, făină, cartofi, supă de vită.

Supa_ungureasca_de_vita_cu_chimen

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 75 g unt
  • 400 g carne de vită slabă
  • 1 linguriţă chimen
  • sare, piper
  • un praf de paprica
  • 5 căţei de usturoi
  • 300 ml suc de roşii
  • 1 linguriţă făină
  • 4 cartofi
  • 2 litri supă de vită

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai fâşii şi o căleşti în unt. Separat, tai carnea felii subţiri, mici şi egale şi o laşi să se rumenească, împreună cu ceapa şi usturoiul.

E foarte important să amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de oală. Stingi totul cu sapa de vită. Adaugi sare, piper, chimenul, paprica şi laşi să cloco­tească aproximativ 1 oră.

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe, iar cu 30 de minute înainte de a opri focul, îi adaugi împreună cu sucul de roşii şi făina.

Laşi să fiarbă şi după ce a scăzut şi s-a îngroşat, serveşti supa cu chifle rumenite în unt. Când serveşti, ornezi cu chimen, pătrunjei verde şi un praf de pa­prica.

Supa ungureasca de vita cu chimen

Supa_ungureasca_de_vita_cu_chimen

Pofta buna!

1 comentariu

  1. o singura data am mancat acest tip de supa, cand eram in vizita in ardeal. Ce pot sa spun, se descurca ungurii :). Mi-a placut mult, desi nu sunt un mare fan al chimenului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.