Supa ungureasca de vita cu chimen
PrinteazaSupa ungureasca de vita cu chimen din: ceapa, unt, carne de vită slabă, chimen, sare, piper, praf de paprica, usturoi, suc de roşii, făină, cartofi, supă de vită.
Ingrediente:
- 3 cepe
- 75 g unt
- 400 g carne de vită slabă
- 1 linguriţă chimen
- sare, piper
- un praf de paprica
- 5 căţei de usturoi
- 300 ml suc de roşii
- 1 linguriţă făină
- 4 cartofi
- 2 litri supă de vită
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai fâşii şi o căleşti în unt. Separat, tai carnea felii subţiri, mici şi egale şi o laşi să se rumenească, împreună cu ceapa şi usturoiul.
E foarte important să amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de oală. Stingi totul cu sapa de vită. Adaugi sare, piper, chimenul, paprica şi laşi să clocotească aproximativ 1 oră.
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe, iar cu 30 de minute înainte de a opri focul, îi adaugi împreună cu sucul de roşii şi făina.
Laşi să fiarbă şi după ce a scăzut şi s-a îngroşat, serveşti supa cu chifle rumenite în unt. Când serveşti, ornezi cu chimen, pătrunjei verde şi un praf de paprica.
Supa ungureasca de vita cu chimen
Pofta buna!
o singura data am mancat acest tip de supa, cand eram in vizita in ardeal. Ce pot sa spun, se descurca ungurii :). Mi-a placut mult, desi nu sunt un mare fan al chimenului.