Supa de varza cu slanina afumata si chimen

Printeaza

Supa de varza cu slanina afumata si chimen din: varză dulce, slănină afumată, ceapă, făină,chimen măcinat, boia de ardei, smântână, chiflă, sare.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg varză dulce
  • 50 g slănină afumată
  • 1/2 ceapă
  • 1 linguriţă cu vârf de făină
  • 1 linguriţă (pentru cafea) de chimen măcinat
  • 1 vârf de cuţit de boia de ardei
  • 100 ml smântână
  • 1 chiflă
  • sare

Mod de preparare:

Supa de varza cu slanina afumata si chimen: Slănina se taie mărunt, se prăjeşte, iar în untura rezultată se pune ceapa şi varza răzuită, chimenulşi sarea. Le prăjim puţin amestecându-le, după care le călim sub capac.

Intre timp, făina se freacă cu smântână, iar chifla se taie în cuburi mici şi se prăjeşte pe uscat.

Când varza este fiartă, adău­găm boia de ardei, turnăm smântână amestecată cu făina, adăugăm apă ca pentru 4 farfurii, fierbem totul o dată şi o servim presărând-o cu crochete de chiflă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Parfait cu Iaurt și Acai

Parfait cu Iaurt și Acai: este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustarea de după-amiază. Acai, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și beneficiile pentru sănătate, se combină perfect cu iaurtul cremos și diverse toppinguri, creând un desert hrănitor și plin de arome. Acest parfait este nu doar ușor de preparat, dar și […]

 

Biftec de Porc cu Sos de Ciuperci

Biftec de Porc cu Sos de Ciuperci din: porc, ciuperci, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare, piper, patrunjel. Savurați un biftec de porc suculent, însoțit de un sos cremos de ciuperci, pentru o masă rafinată și plină de aromă. Această rețetă clasică combină textura perfectă a cărnii de porc cu un sos bogat și aromat, ideal […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.