Supa cu carne tocata si zarzavat
PrinteazaSupa cu carne tocata si zarzavat din: oase de vită, boabe de piper negru, ceapă, carne tocată, zarzavat, bulion, ou, sare.
- 1 kg oase de vită
- câteva boabe de piper negru
- 1 ceapă
- 400 g carne tocată
- 200 g zarzavat tăiat mărunt
- 100 ml bulion
- 1 albuş de ou
- sare
Mod de preparare:
Oasele de vită se pun la fiert cu puţin zarzavat, boabe de piper, sare, ceapă, asemeni unei supe de carne. Dacă supa a fiert cel puţin 3 ore, se strecoară zeama.
Carnea de vită tocată se amestecă cu bulion, albuş de ou, zarzavat tăiat mărunt, piper, sare, 300 ml apă şi cu zeama călduţă.
Nu se foloseşte supă fierbinte, pentru ca albuşul de ou să nu se coaguleze. Amestecul se fierbe încet, la foc domol, aproximativ încă 1 oră.
Se lasă să se sedimenteze, se strecoară şi se culege grăsinhea de la suprafaţă. Se serveşte în căni.
Pofta buna!