Budinca de branza dulce cu morcov si smantana
PrinteazaBudinca de branza dulce cu morcov si smantana din: brânză dulce de vacă, morcovi, făină, griş, zahăr, ouă, unt, smântână.
- 1,5 kg brânză dulce de vacă
- 500 g morcovi
- 200 g făină
- 50 g griş
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g unt
- 300 g smântână
Mod de preparare:
Morcovii, tăiaţi felii subţiri, se înăbuşă în puţină apă. Când sunt gata, se trec prin sită împreună cu brânza de vacă. Se amestecă cu grişul fiert (caşa) şi cu făină, omogenizându-se perfect.
Separat, într-un alt vas, se freacă gălbenuşurile cu zahăr. Albuşurile se bat spumă, tot separat. Albuşurile şi gălbenuşurile se pun peste compoziţia de brânză cu morcovi, amestecând uşor.
Se pune în forma unsă bine cu unt şi se fierbe în aburi, în cuptor. Se serveşte de preferat caldă.
Pofta buna!