Budinca de branza dulce cu morcov si smantana

Printeaza

Budinca de branza dulce cu morcov si smantana din: brânză dulce de vacă, morcovi,  făină, griş, zahăr, ouă, unt, smântână.

Ingrediente:Budinca de branza dulce cu morcov si smantana

  • 1,5 kg brânză dulce de vacă
  • 500 g morcovi
  • 200 g făină
  • 50 g griş
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 300 g smântână

Mod de preparare:

Morcovii, tăiaţi felii sub­ţiri, se înăbuşă în puţină apă. Când sunt gata, se trec prin sită împreună cu brânza de vacă. Se amestecă cu grişul fiert (caşa) şi cu făină, omogenizându-se perfect.

Separat, într-un alt vas, se freacă gălbenuşurile cu zahăr. Albuşurile se bat spumă, tot separat. Albuşurile şi gălbenuşurile se pun peste compoziţia de brânză cu morcovi, amestecând uşor.

Se pune în forma unsă bine cu unt şi se fierbe în aburi, în cuptor. Se serveşte de preferat caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.