Cartofi cu ou si branza la cuptor
PrinteazaCartofi cu ou si branza la cuptor din: cartofi, ouă, brânză sărată, mărar, unt, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 200 g brânză sărată
- mărar tocat
- 2 linguri unt
- usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă când au fiert şi se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu unt.
Peste cartofi se aşează un strat de brânză sărată şi deasupra se pun rondele de ou fiert tare.
Se încheie operaţia cu un strat de rondele de cartofi, peste care se pun câţiva căţei de usturoi, mărar tocat şi puţină sare.
Forma se umple cu apă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră. Cartofii se scot din cuptor şi se servesc fierbinţi, cu salată de sfeclă roşie şi hrean.
Pofta buna!