Cartofi cu ou si branza la cuptor

Printeaza

Cartofi cu ou si branza la cuptor din: cartofi, ouă, brânză sărată, mărar, unt, usturoi, sare.

Cartofi cu ou si branza la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 4 ouă
  • 200 g brânză sărată
  • mărar tocat
  • 2 linguri unt
  • usturoi
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă când au fiert şi se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun într-o formă de sticlă unsă cu unt.

Peste cartofi se aşează un strat de brânză sărată şi deasupra se pun rondele de ou fiert tare.

Se încheie operaţia cu un strat de rondele de cartofi, peste care se pun câţiva căţei de usturoi, mărar tocat şi puţină sare.

Forma se umple cu apă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, o oră. Cartofii se scot din cuptor şi se servesc fierbinţi, cu salată de sfeclă roşie şi hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.