Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi
PrinteazaFriptura de vita la cuptor cu piure de cartofi din: carne de vită fără os, morcovi, cartofi, lapte, unt.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de vită fără os
- 500 g morcovi
- 2,7 kg cartofi
- 200 ml lapte
- 100 g unt
Mod de preparare:
Carnea, lăsată bucată întreagă, se pune la înăbuşit cu puţină apă, jumătate din cantitatea de unt şi morcovii întregi.
Din cartofii fierti, curăţaţi de coajă, se face un piure cu lapte. Morcovii fierţi se taie în cuburi mici şi se amestecă cu piureul de cartofi, cât mai omogen.
Carnea porţionată se aşează în tava unsă, se acoperă cu piure şi se dă la cuptor pentru o uşoară gratinare. La servire se pune unt topit deasupra.
Pofta buna!