Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi

Printeaza

Friptura de vita la cuptor cu piure de cartofi din: carne de vită fără os, morcovi, cartofi, lapte, unt.

Friptura_marinata_de_vita

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de vită fără os
  • 500 g morcovi
  • 2,7 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Carnea, lăsată bucată întreagă, se pune la înăbuşit cu puţină apă, jumătate din cantitatea de unt şi morcovii întregi.

Din cartofii fierti, curăţaţi de coajă, se face un piure cu lapte.  Morcovii fierţi se taie în cuburi mici şi se amestecă cu piureul de cartofi, cât mai omogen.

Carnea porţionată se aşează în tava unsă, se acoperă cu piure şi se dă la cuptor pentru o uşoară gratinare. La servire se pune unt topit deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.