Jeleu de caise uscate

Printeaza

Jeleu de caise uscate din: caise uscate, zahăr, amidon de cartofi.

Jeleu de caise uscate

Ingrediente:

  • 250 g caise uscate
  • 250 g zahăr
  • 70 g amidon de cartofi

 

 

Mod de preparare:

Caisele se spală în apă fierbinte, se pun la fiert în apă clocotită şi se fierb 10-15 minute.

Se scurg şi se storc prin tifon.

Zeama se dă în clocot, se adaugă zahărul şi amidonul dizolvat în puţină apă rece, dându-l în clocot.

Se toarnă fierbinte în pahare. Se presară deasupra zahăr pudră, pentru a preîntâmpina formarea unei cruste.

Se dă la rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Jeleu de mere

Jeleu de mere cu menta si lamaie

Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]

Jeleu de menta cu lime

Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]

 

 

Jeleu de coarne aromat

Jeleu de vin rosu

Jeleu de vin rosu din: vin, zahar, suc de portocala. Ingrediente: 450 ml vin roşu sec 500  ml zahăr gelifiant 1:1 sucul de la 1 portocală     Mod de preparare: Vinul roşu se amestecă cu sucul de portocală. Se recomandă să lucraţi cu vinuri slabe, deoarece cele mai tari conţin cantităţi mari de tanin. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.