Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]
Jeleu de caise uscate
PrinteazaJeleu de caise uscate din: caise uscate, zahăr, amidon de cartofi.
Ingrediente:
- 250 g caise uscate
- 250 g zahăr
- 70 g amidon de cartofi
Mod de preparare:
Caisele se spală în apă fierbinte, se pun la fiert în apă clocotită şi se fierb 10-15 minute.
Se scurg şi se storc prin tifon.
Zeama se dă în clocot, se adaugă zahărul şi amidonul dizolvat în puţină apă rece, dându-l în clocot.
Se toarnă fierbinte în pahare. Se presară deasupra zahăr pudră, pentru a preîntâmpina formarea unei cruste.
Se dă la rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Jeleu de menta cu lime
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Jeleu de vin rosu
Jeleu de vin rosu din: vin, zahar, suc de portocala. Ingrediente: 450 ml vin roşu sec 500 ml zahăr gelifiant 1:1 sucul de la 1 portocală Mod de preparare: Vinul roşu se amestecă cu sucul de portocală. Se recomandă să lucraţi cu vinuri slabe, deoarece cele mai tari conţin cantităţi mari de tanin. […]
Pofta buna!