Praz cu masline si bulion

Printeaza

Praz cu masline si bulion din: măsline, ceapa, praz, ulei, bulion, lămâie, zahăr, verdeaţă tocată.

 

Ingrediente:

  • 100 g măsline
  • 2 cepe
  • 4 fire praz
  • 1 ceaşcă ulei
  • bulion
  • 1/4 lămâie
  • 1 lingură zahăr
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Se fierb măslinele separat şi se clătesc cu apă rece. Se lasă deoparte şi se pregăteşte prazul.

Se spală, se taie bucăţi şi se căleşte în ulei încins.

Se aşează într-o cratiţă înaltă, se pun peste feliile de praz măslinele, apoi se acoperă cu un sos făcut din apă caldă, o lingură de bulion de roşii, felii de lămâie şi o lingură de zahăr.

Se adaugă şi restul de ulei, rămas după ce s-a călit prazul. Se fierbe acoperit. Se serveşte mai ales rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.