Praz cu masline si bulion
PrinteazaPraz cu masline si bulion din: măsline, ceapa, praz, ulei, bulion, lămâie, zahăr, verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 100 g măsline
- 2 cepe
- 4 fire praz
- 1 ceaşcă ulei
- bulion
- 1/4 lămâie
- 1 lingură zahăr
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Se fierb măslinele separat şi se clătesc cu apă rece. Se lasă deoparte şi se pregăteşte prazul.
Se spală, se taie bucăţi şi se căleşte în ulei încins.
Se aşează într-o cratiţă înaltă, se pun peste feliile de praz măslinele, apoi se acoperă cu un sos făcut din apă caldă, o lingură de bulion de roşii, felii de lămâie şi o lingură de zahăr.
Se adaugă şi restul de ulei, rămas după ce s-a călit prazul. Se fierbe acoperit. Se serveşte mai ales rece.
Pofta buna!