Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia
PrinteazaSupa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia din: dovleac, ceapă, făină de orez, pătrunjel verde, sos de soia, curry, chimen măcinat, ulei, apă, sare.
Ingrediente:
- 250 g dovleac
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină de orez
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 lingură de sos de soia
- 1 linguriţă de curry
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de peparare:
Ceapa tăiată mărunt şi dovleacul tăiat în cuburi se călesc în apă cu ulei, timp de 20 minute, după care se zdrobesc şi se amestecă uniform cu făină de orez.
Se adaugă apă fierbinte şi condimentele şi se mai fierb 4-5 minute.
Când supa se ia de pe foc, se presară pătrunjel verde tăiat mărunt şi se adaugă restul de ulei.
Pofta buna!