Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia

Printeaza

Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia din: dovleac, ceapă, făină de orez, pătrunjel verde, sos de soia, curry, chi­men măcinat, ulei, apă, sare.

Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia

Ingrediente:

  • 250 g dovleac
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină de orez
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 linguriţă de curry
  • 1 linguriţă de chi­men măcinat
  • 1 lingură de ulei
  • 1 l apă
  • sare

Mod de peparare:

Ceapa tăiată mărunt şi dovleacul tăiat în cuburi se călesc în apă cu ulei, timp de 20 minute, după care se zdrobesc şi se amestecă uniform cu făină de orez.

Se adaugă apă fierbinte şi condimentele şi se mai fierb 4-5 minute.

Când supa se ia de pe foc, se presară pătrunjel verde tăiat mărunt şi se adaugă restul de ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.