Salata de vinete prajite si naut

Printeaza

Salata de vinete prajite si naut din: boabe de năut în stare naturală (la conservă), usturoi, ulei de măsline, rucola, vinete, oţet balsamic, Tabasco, seminţe de coriandru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 300 g rucola
  • 300 g rodele de vinete
  • 200 g de boabe de năut în stare naturală (la conservă)
  • 3 căţei de usturoi
  • 7 lin­guri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 2 picături de Tabasco
  • 1/2 de linguriţă de seminţe de coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prăjiţi rapid pe ambele feţe vinetele, într-o tigaie în care aţi pus 3 linguri de ulei; apoi săraţi şi piperaţi.

Curăţaţi rucola, desprindeţi şi spălaţi frunzele şi zvântaţi-le. Clătiţi boabele de năut sub jet de apă rece şi scurgeţi-le.

Curăţaţi căţeii de usturoi şi tocaţi i fin. Puneţi-i într-un castron cu restul de ulei; apoi adăugaţi oţet, Tabasco şi coriandru. Săraţi, piperaţi şi după aceea mixaţi, pentru omogenizarea sosului.

Aşezaţi năutul pe 6 farfurii adânci, puneţi feliile de vinete, rulându-le, adăugaţi rucola, acoperiţi totul cu sos şi serviţi.

Tot ce-i mai rămâne de făcut fiecărui invitat în parte este să amestece ingredientele.

Salata de vinete prajite si naut

Salata_de_vinete_prajite_si_naut

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.