Salata de vinete prajite si naut
PrinteazaSalata de vinete prajite si naut din: boabe de năut în stare naturală (la conservă), usturoi, ulei de măsline, rucola, vinete, oţet balsamic, Tabasco, seminţe de coriandru, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g rucola
- 300 g rodele de vinete
- 200 g de boabe de năut în stare naturală (la conservă)
- 3 căţei de usturoi
- 7 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
- 2 picături de Tabasco
- 1/2 de linguriţă de seminţe de coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi rapid pe ambele feţe vinetele, într-o tigaie în care aţi pus 3 linguri de ulei; apoi săraţi şi piperaţi.
Curăţaţi rucola, desprindeţi şi spălaţi frunzele şi zvântaţi-le. Clătiţi boabele de năut sub jet de apă rece şi scurgeţi-le.
Curăţaţi căţeii de usturoi şi tocaţi i fin. Puneţi-i într-un castron cu restul de ulei; apoi adăugaţi oţet, Tabasco şi coriandru. Săraţi, piperaţi şi după aceea mixaţi, pentru omogenizarea sosului.
Aşezaţi năutul pe 6 farfurii adânci, puneţi feliile de vinete, rulându-le, adăugaţi rucola, acoperiţi totul cu sos şi serviţi.
Tot ce-i mai rămâne de făcut fiecărui invitat în parte este să amestece ingredientele.
Salata de vinete prajite si naut
Pofta buna!