Prajitura cu ciocolata, nes si cirese
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, nes si cirese din: cacao, făină, zahăr, oua, lapte, nes, cacao, unt, cireşe, ciocolată amăruie, smântână pentru frişcă, gelatină, ciocolată neagră.
Ingrediente:
- 2 linguri cacao
- 10 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 6 ouă
Pentru crema de ness:
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 4 linguri lapte
- 2 linguri nes
- 50 g cacao
- 1 pachet unt
- 100 g cireşe
Pentru crema de ciocolată:
- 250 g ciocolată amăruie
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 5 g gelatină
- ciocolată neagră, cireşe şi zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşuriile spumă tare, încorporezi f zahărul şi baţi până devin lucioase. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi făina amestecată cu cacaua.
Compoziţia o torni într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până se rumeneşte pe maigini. Laşi la răcorit.
Pentru crema de nes, baţi ouăle cu zahărul până devin ca o cremă deschisă la puloare. Incorporezi laptele, cacaua şi nesul şi pui vasul pe baie de aburi, amestecând până se îngroaşă crema.
Mixezi spumă untul, şi îl adaugi în compoziţie când aceasta e uşor călduţă. întinzi crema peste blat, o nivelezi, iar deasupra aşezi cireşele fără sâmburi. Dai prăjitura la rece.
Intre timp, prepari crema de ciocolată. Pui pe foc ciocolata ruptă, cu jumătate din cantitatea de smântână.
Când s-au omogenizat, dai deoparte şi încorporezi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai la rece 30 de minute. Mixezi frişca până capătă o consistenţă cremoasă, iar la final o amesteci cu crema de ciocolată.
Scoţi prăjitura de la frigider, torni crema de ciocolată, o nivelezi şi dai din nou la rece. înainte să o serveşti, o decorezi cu ciocolată, cireşe şi zahăr pudră.
Prajitura cu ciocolata, nes si cirese
Pofta buna!