Tort cu frisca, cirese si ciocolata
PrinteazaTort cu frisca, cirese si ciocolata din: zahăr, făină, esenţă vanilie, ouă, sare, coaja de lamaie, fulgi de ciocolata, frişcă, gelatină, cireşe, cacao, ciocolată neagră.
Ingrediente:
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 1 lingură esenţă vanilie
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- coaja de la 1 lămâie
- 50 g fulgi de ciocolată
Pentru umplutură:
- 750 g frişcă
- 2 plicuri gelatină
- 150 g cireşe
- 2 linguri cacao
- ciocolată neagră, pentru decor
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare.
Presari coaja de lămâie şi esenţa de vanilie peste gălbenuşuri şi încorporezi albuşurile, amestecând uşor.
La final pui, în ploaie, făina şi fulgii de ciocolată.
Tapetezi o formă de tort cu hârtie de copt, torni blatul şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Il laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate.
Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs.
Pentru cremă prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu 600 g de frişcă.
Torni jumătate din cremă peste primul blat, aşezi din loc în loc cireşe, potriveşti al doilea blat, pui câteva cireşe, iar deasupra nivelezi restul de cremă.
Dai tortul la frigider câteva ore. Jumătate din crema rămasă o amesteci cu cacaua şi decorezi tortul cu frişcă, ciocolată şi cireşe, după imaginaţie.
Tort cu frisca, cirese si ciocolata
Pofta buna!