Tort cu frisca, cirese si ciocolata

Printeaza

Tort cu frisca, cirese si ciocolata din: zahăr, făină, esenţă vanilie, ouă, sare, coaja de lamaie, fulgi de ciocolata, frişcă, gelatină, cireşe, cacao, ciocolată neagră.

Tort_cu_frisca_cirese_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie
  • 50 g fulgi de ciocolată

Pentru umplutură:

  • 750 g frişcă
  • 2 plicuri gelatină
  • 150 g cireşe
  • 2 linguri cacao
  • ciocolată neagră, pentru decor

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbe­nuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, iar gălbenu­şurile le freci cu un praf de sare.

Presari coaja de lămâie şi esenţa de vanilie peste gălbe­nuşuri şi încorporezi albuşu­rile, amestecând uşor.

La final pui, în ploaie, făina şi fulgii de ciocolată.

Tapetezi o formă de tort cu hârtie de copt, torni blatul şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Il laşi la răco­rit înainte să-l tai în jumătate.

Speli cireşele, le înde­părtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs.

Pentru cremă prepari gelatina conform in­strucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu 600 g de frişcă.

Torni jumătate din cremă peste pri­mul blat, aşezi din loc în loc cireşe, potriveşti al doilea blat, pui câteva cireşe, iar deasupra nivelezi re­stul de cremă.

Dai tortul la frigider câteva ore. Jumătate din crema rămasă o amesteci cu cacaua şi decorezi tortul cu frişcă, ciocolată şi cireşe, după imaginaţie.

Tort cu frisca, cirese si ciocolata

Tort_cu_frisca_cirese_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.