Rulada de ciocolata cu cirese si cocos
PrinteazaRulada de ciocolata cu cirese si cocos din: ouă, zahăr, ciocolată neagră, făină, praf de copt, sare, unt, zahăr pudră, zahăr vanilat, cremă de brânză, cireşe, fulgi cocos.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 50 g ciocolată neagră
- 100 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- sare
Pentru crema:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 250 g cremă de brânză
- 200 g cireşe (fără sâmburi)
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Amestecă gălbenuşurile şi ciocolata topită până ce obţii o cremă fină.
Cerne făina cu praful de copt şi încorporează-le în spuma de albuşuri, apoi adaugă crema de ciocolată. Toarnă într-o tavă-tapetată cu hârtie de copt şi coace un sfert de oră la 180°C.
După ce se răcoreşte, îndepărtează hârtia şi rulează cu atenţie. Freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia. Adaugă crema de brânză treptat şi omogenizează.
Pune deoparte un sfert din cantitate şi întinde restul pe blat. Aşază cireşele şi rulează fără să strângi prea tare. împachetează rulada în folie şi dă la rece.
Inainte de servire, unge rulada cu crema păstrată, presară fulgii de cocos şi, eventual, adaugă cireşe.
Rulada de ciocolata cu cirese si cocos
Pofta buna!