Prajitura cu ciocolata

Printeaza

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 250 zahăr pudră
  • 180 g unt
  • 280 g ciocolată
  • 40 g făină
  • apă

 

Mod de preparare:

Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune la topit cu puţină apă, într-o cratiţă.

După ce s-a răcit puţin, se adaugă untul şi se amestecă. Se toarnă sosul obţinut peste crema de ouă, amestecând cu grijă şi adăugând încetul cu încetul albuşurile spumă. într-o formă rotundă termorezistentă, unsă cu unt, se pune o hârtie albă, unsă cu unt, şi se toarnă compoziţia.

Se lasă la cuptor, la foc iute, circa 30 de minute.

Glazura: se topeşte ciocolata într-o crăticioară, la foc mic. Când s-a răcit puţin, se adaugă 3 linguri de zahăr şi 40 g de unt, amestecând bine.

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.