Prajitura cu ciocolata
PrinteazaPrajitura cu ciocolata
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 zahăr pudră
- 180 g unt
- 280 g ciocolată
- 40 g făină
- apă
Mod de preparare:
Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune la topit cu puţină apă, într-o cratiţă.
După ce s-a răcit puţin, se adaugă untul şi se amestecă. Se toarnă sosul obţinut peste crema de ouă, amestecând cu grijă şi adăugând încetul cu încetul albuşurile spumă. într-o formă rotundă termorezistentă, unsă cu unt, se pune o hârtie albă, unsă cu unt, şi se toarnă compoziţia.
Se lasă la cuptor, la foc iute, circa 30 de minute.
Glazura: se topeşte ciocolata într-o crăticioară, la foc mic. Când s-a răcit puţin, se adaugă 3 linguri de zahăr şi 40 g de unt, amestecând bine.
Prajitura cu ciocolata
Pofta buna!