Musaca de dovlecei cu carne de vita

Printeaza

Musaca de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, rosii, carne tocata de vita, cartofi, cimbru, oregano, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper, lapte, caşcaval, cub concentrat de vită, unt, faina.

Musaca de dovlecei cu carne de vita

Ingrediente:

  • 200 g dovlecei
  • 150 g roşii
  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 g cartofi
  • cimbru
  • oregano
  • 1 căţel usturoi
  • ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

Pentru sosul alb:

  • 350 ml lapte
  • 50 g caşcaval
  • 1 cub concentrat de vită
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Usturoiul şi ceapa tocate se pun la călit în ulei şi, când au devenit translucide, se adaugă carnea. Se desface cu lingura şi se lasă să-şi schimbe culoarea.

Se sărează şi se piperează, se adaugă ierburile şl roşiile pasate. Dovleceii se pun pe grătar doar cât să se facă pe o parte si apoi se scot.

Se topeşte untul, se pune făina şi apoi se toâfnă laptele puţin câte pfuţin. Se lasă 5 minute pe foc şi se adaugă concentratul sfărâmat. Se potriveşte de sare şi piper.

Intr-un vas uşor uns cu ulei se pun stra­turi de cartofi, carne, sos alb şi dovlecei. Se presară caşcaval şi se pun rondele de dovlecei. Se dă la cuptor 45 de minute.

Musaca de dovlecei cu carne de vita

Musaca de dovlecei cu carne de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.