Musaca de dovlecei cu carne de vita
PrinteazaMusaca de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, rosii, carne tocata de vita, cartofi, cimbru, oregano, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper, lapte, caşcaval, cub concentrat de vită, unt, faina.
Ingrediente:
- 200 g dovlecei
- 150 g roşii
- 500 g carne tocată de vită
- 500 g cartofi
- cimbru
- oregano
- 1 căţel usturoi
- ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- 350 ml lapte
- 50 g caşcaval
- 1 cub concentrat de vită
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul şi ceapa tocate se pun la călit în ulei şi, când au devenit translucide, se adaugă carnea. Se desface cu lingura şi se lasă să-şi schimbe culoarea.
Se sărează şi se piperează, se adaugă ierburile şl roşiile pasate. Dovleceii se pun pe grătar doar cât să se facă pe o parte si apoi se scot.
Se topeşte untul, se pune făina şi apoi se toâfnă laptele puţin câte pfuţin. Se lasă 5 minute pe foc şi se adaugă concentratul sfărâmat. Se potriveşte de sare şi piper.
Intr-un vas uşor uns cu ulei se pun straturi de cartofi, carne, sos alb şi dovlecei. Se presară caşcaval şi se pun rondele de dovlecei. Se dă la cuptor 45 de minute.
Musaca de dovlecei cu carne de vita
Pofta buna!